Larsen & Furious Jane

Skulle nogen derude lide under den mistanke, at Larsen & Furious Janes fremragende ‘I’m Glad He’s Dead’ fra 2004 blot var et lucky punch og pludselig glimt af inspiration, så er ‘Tourist with a Typewriter’ en stor, fed mastodont, der let og elegant kyler den vildfarelse på porten.

Hvor den forrige plade med et par øjeblikkeligt charmerende undtagelser var en stille flydende strøm med uanede dybder, der skulle bruge et par gennemlytninger til at sive ind, er det nye album en mere dramatisk, brusende flod med masser af krusninger på overfladen og en følelsesmæssig klangbund, der stadig stikker dybt. I forhold til forgængeren fremstår det nye udspil, og frontmand Torsten Larsen i særdeleshed, mere temperamentsfuld og humørsyg. Den elektriske guitar har fået mere plads på flere numre og giver en indimellem rå kant til lydbilledet. Det virker ganske enkelt som om, at følelserne har fået friere spil.

Gruppen har stadig et solidt afsæt i den alternative del af amerikansk sangskrivning med ærbødige nik til alt.country og folk, men sådanne mærkater synes alligevel ikke at være helt rammende. Numre som ‘Put the Dead on Parade’ og ‘Art Director’ er først og fremmest pop-sange fra øverste skuffe, og ‘Tourist with a Typewriter’s kvaliteter indkredses bedst ved at sige, at der på albummets ti sange næppe er et ligegyldigt øjeblik.

Larsen & Furious Jane. 'Tourist With a Typewriter'. Album. Morningside/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af