Playhouse

»How well can you dance with a drink in your hand? / We’re the last standing disco band«. Sådan lyder det på Captain Comatoses bidrag til den fjerde i rækken af succesfulde ‘Famous When Dead’-opsamlinger fra det tyske pladeselskab Playhouse. En opsamling, der da også dementerer selskabets status som en af hovedleverandørerne af feststemt minimal house med et twist. Ofte, men ikke udelukkende, er twistet, som i de to homoseksuelle festaber, Captain Comatoses tilfælde, af disco-karakter.

Traditionen tro indeholder pladen en række bidrag fra kunstnere, som alle i forvejen har relationer til Playhouse. Denne gang er der imidlertid også ankommet spændende gæster i form af engelske Two Lone Swordsmen, der til lejligheden har remixet et af de til dato allerbedste numre udgivet i Playhouse-regi, nemlig den tysk/chilenske technotroldmand Ricardo Villalobos’ ‘Dexter’. I øvrigt et af de stærkere bidrag på en opsamling, hvor også Fabrice Ligs hypnotiserende, Detroit-inspirere ‘Meet U In Brooklyn’, Isolées fængende og poppede ‘Schrapnell’ og My Mys funky og spacy cut up-techno på ‘Klatta’ kan fremhæves som højdepunkter.

Med andre ord er der både for djs og almindelige menneske på udgik efter et nummer til deres næste ‘iPod dansemix’ masser at guf at hente på ‘Famous When Dead IV’, mens den som lytteplade betragtet godt kunne have været en anelse mere sammenhængende, for rød tråd har ikke været førsteprioritet i kompileringen. Til gengæld giver den et fint indblik af et interessant pladeselskabs særegne lyd, og det er jo heller ikke sådan at kimse ad.

Playhouse. 'Famous When Dead IV'. Album. Playhouse/import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af