Quio

Aldrig har det vel været så respektindbydende at være lidt ved siden af musikkens vanlige attituder. På den fede, kantede måde altså. En attitude til musikken, der nemt brister, men som hos den tyske dj og rapper Quio bærer hele sin vægt og langt mere til på hendes sexede og oprørske grime-inspirerede debut ‘Like Oooh’.

Men både sexet og oprørsk i en helt anden boldgade, end kolleger som Lil’Kim og M.I.A. Quio har ingen slikke-brun hud at fremvise, hun bruger derimod rigtig mange ord til overbevisende at skabe klokkeklare billeder af den humor-bristende rappers daglige kamp for respekt og rum. Med udgangspunkt i sin egen lille, personlige kamp.

Og så er det altsammen holdt sammen af produceren AGF’s vanvittigt stramme, legesyge og kludrede produktion, der får de fleste andre til at lyde som nybegyndere på Commodore 64. Tempoet kører i et ustoppeligt ridt, der sætter hjembyen Berlins trafik skakmat med sin brug af electro-musikkens skarpe puls og syntetiske mellemgulvs bas-gange.

Simpelthen en kropslig og lækker lyd under Quios salver af rammende ord som tydeliggør, at intellegens og humør ofte er en musikalsk mangelvare. For Quio synes begge dele legende let at forene, og alene dette gør ‘Like Oooh’ til et meget anderledes og respektindbydende hiphop- og electro-album med klassiker-attitude forude.

Quio. 'Like Oooh'. Album. AGF Produktion/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af