Randi Laubek

Randi Laubek er barn af den stolte singer/songwriter-tradition. Det kan også høres på hendes nye og selvforsynende plade, hvor hun selv har komponeret og produceret.

Siden vi sidst hørte fra Laubek i 2003, har hun været i USA og givet koncerter, og det lyder som om, den amerikanske sangtradition har præget hende. Pladens første nummer ‘What You Feel Like’ smager lidt af gammel, tilrøget bluesklub. ‘Only Rain’ har klare referencer til soulmusikken, og enkelte steder på pladen kan man næsten høre gyngestolen knirke på en sydstatsverenda.

Den røde tråd på pladen er dog Randi Laubeks store sangtalent. Hun synger renere end rent og behersker teknikken til perfektion. Hun synger ubesværet, og det har siden 1997, hvor hendes debut ‘Ducks and Drakes’ udkom, været hendes varemærke.

‘Figures of Eight’ er en god plade. Der er en hyggelig og hjemlig stemning, som synger Laubek kun for dig og kun dig hjemme i din egen stue. Det eneste man kan savne er mere dynamik. Hendes sangstemme er denne gang både en velsignelse og forbandelse. En velsignelse, fordi hun er en sangerinde med et stort talent, der ikke kan overhøres. En forbandelse, fordi hun ikke holder på nogen hemmeligheder, og hendes sang får til tider for meget plads. Hun afslører fra første nummer, alt hvad hun kan med sin stemme og fortsætter herefter ufortrødent. Det man som udgangspunkt var imponeret af, bliver snart hverdagskost, og det er synd.

Randi Laubek. 'Figures of Eight'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af