Sun Kil Moon

Covernumre er ofte noget, der rynkes på næsen af, for det er jo ikke fortolkeren selv, der har komponeret nummeret, og hvorfor skulle man dog ride på andres succes?

Sun Kil Moon-forsanger Mark Kozelek derimod gør nærmest en dyd ud af at lave covernumre. Frontmanden for Red House Painters har tidligere lavet et coveralbum udelukkende med AC/DC-sange, og nu kommer ‘Tiny Cities’, som består af Kozeleks fortolkninger af 11 Modest Mouse-numre. Musikalsk ligger Sun Kil Moon temmelig langt Modest Mouse, men Isaac Brocks kryptisk tekster passer godt ind i Kozeleks afdæmpede udtryk.

Der er i høj grad tale om nytolkninger og ikke kopier, for Sun Kil Moon bevarer respekten for de originale numre, men formår alligevel at give nyt liv til sangene med helt egne arrangementer. Hvor Modest Mouse er energiske og kantede med et mylder af instrumenter, er Sun Kil Moon blidt og barberet helt ind til benet som på ‘Four Fingered Fisherman’, hvor der foruden Mark Kozeleks vokal kun er en akustisk guitar.

Og der er tale om vellykkede fortolkninger stort set hele vejen igennem. Selvom Kozeleks stemme er trist, er der alligevel noget dybt behageligt og afslappet over albummet. Specielt på de to sidste numre ‘Trucker’s Atlas’ og ‘Ocean Breathes Salty’, som i al deres enkelhed er enormt smukke og elegante.

Sun Kil Moon. 'Tiny Cities'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af