The Mitchell Brothers

»We look very british«, proklamerer The Mitchell Brothers i pressemeddelelsen til deres debutalbum ‘A Breath of Fresh Attire’. Og efter flere gennemlytninger af pladen er der ingen tvivl. De to brødre ikke bare ser, men lyder, lever og nærmest lugter af England eller nærmere betegnet London.

Træd ind i en verden af Fred Perry t-shirts, Stan Smith jeans, Fosters øl og tyk cockney-accent. Levende detaljer der leveres med et humoristisk glimt i øjet og smækker hverdagslivet lige i øret på lytteren uimponeret og uden omsvøb. Vokalleveringen er rå, skæv og kantet og udgør den perfekte kontrast til de storladne og melodiske omkvæd og de vellydende produktioner, der alle er skåret med sikker hånd af Mike Skinner (The Streets), der endnu engang på elegant vis formår at balancere det smukke og det grimme i sin musik.

Hverdagselementet træder tydeligt frem i pladens mange fine omkvæd, blandt andet på den fantastiske ‘She’s Got it All Wrong’, der går »First thing this morning you ironed my shirt for me / At lunchbreak we were fighting on the phone«. Damerne fylder generelt også meget i brødrenes univers, og modsat den type rap fra den anden side af Atlanten er tilgangen til det modsatte køn på befriende vis præget af ligeså meget forelskelse som frustration.

I engelsk hiphop er der heller ingen gangstere, men en hel del rudeboys. Bøller, der bliver uretfærdigt holdt op af politiet som på førstesinglen ‘Routine Check’, stjæler mærketøj i stormagasinerne som på ‘Harvey Nicks’ eller slås med andre bøller som på ‘Don’t Try This at Home’. Som den sidste titel antyder, fremstilles bølletilværelsen heldigvis altid med en vis humoristisk distance hos The Mitchell Brothers.

Lad dig ikke snyde af det lidt kedelige og klichéprægede cover, der tematiserer over familiefotoalbummet. Bag bookletten gemmer der sig en yderst velproduceret plade med et unikt, ærligt, originalt og autentisk udtryk.

The Mitchell Brothers. 'A Breath of Fresh Attire'. Album. The Beats/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af