We

På trods af stor popularitet og anmelderbegejstring i hjemlandet Norge er det stadig begrænset, hvad vi i Danmark har hørt til rock’n’roll-bandet We.

‘Smugglers’ er de norske drenges 10. album, og det byder på en motorcykeltur på en af de helt tunge maskiner, med smøgen i mundvigen og det lange hår blæsende i vinden. We spiller heftig guitardreven rock, og pladen bliver sparket godt i gang med den hæsblæsende riff-baserede ‘Cosmic Biker RnR’ – en titel, der fint indrammer gruppens musik.

Brændstoffet kommer til dels fra klassiske 70’er bands, som Led Zeppelin og Black Sabbath, men bliver på det nye album leveret i en sikker og nutidig produktion af Queens of the Stone Age-produceren Chris Goss. På en del af turen er numrene pågående og uptempo, senere sænkes farten i mere stenede numre, hvor guitarpassagerne bliver længere og mere vibrerende og de omkringliggende landskaber mere flimrende.

Musikken er imponerende afvekslende og solidt spillet af et band, der tydeligvis ikke ligger under for rockmusikkens skiftende modeluner. Men de kosmisk-psykedeliske lydmønstre og den langstrakte, repeterende struktur på en håndfuld af numrene virker lidt stillestående og mindre interessante. Så We har min fulde anbefaling til i stedet bare at give den fuld gas fremover.

We. 'Smugglers'. Album. Nun/Kick.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af