Carl Craig

Han var, på lige fod med pionerer som Juan Atkins og Derrick May, en af hovedkræfterne bag Detroit-technoen, og dermed technoen i det hele taget. Som ejer af pladeselskabet Planet E, som manden bag aliasserne 69, Psyche og Designer Music, gennem samarbejder med Herbie Hancock, Richie Hawtin og James Laswell og med jazzprojektet Innerzone Ochestra har han skabt sig et ry som en helt og aldeles uomgængelig skikkelse. Derfor er der, når den London-baserede superklub Fabric udgiver en mix-cd med Carl Craig som ansvarlig, tale om en udgivelse med musikhistorisk interesse.

Og glædeligt er det at kunne konstatere, at den gamle mester kan endnu. Udover selv at snakke, huje og grine undervejs har Craig udvalgt 18 forholdsvis forskellige tracks til mixet, hvor funkfølingen udgør en toneangivende fællesnævner hele vejen fra Ying Yang Twins’ sublime åbner ‘Wait (The whisper song)’ til det ligeledes fine afsluttende ‘Dixon edit’ af Tokyo Black Stars ‘Blade Dancer’. Danses, dét kan der.

Overraskende er det ikke, at to af de bedste bidrag, er to af Craigs egne produktioner, nemlig ‘Angel (Caya dub)’ og ‘Darkness’. Nye lyttere får på den måde det indblik i mandens talent, alle musikelskere skylder sig selv. Og selvom Craig på ‘Fabric 25’ ikke viser sig fra sin innovative side, så viser han, at sansen for festen og det gode groove stadig er der, og at netop den dyd er tidløs.

Carl Craig. 'Fabric 25'. Album. Fabric/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af