Fort Minor

Hiphop-delen i Linkin Park er kendetegnet ved backup-rapperen Mike Shinoda, og hiphop er da også baggrunden for hans soloprojekt, der udgives på hans eget pladeselskab Machine Shop Recordings.

På ‘The Rising Tied’ har Mike Shinoda allieret sig med Jay-Z som executive producer, hvilket nok ikke har været en helt dum ide, for pladens stærke side er helt klart produktionerne. Jay-Z skal dog ikke have hele æren, for alle produktionerne er udført af hovedpersonen selv, og som producer beviser Shinoda, at han besidder talent til at være mere end blot backup-rapper. Han holder lyden organisk med live-instrumenter, og det skaber variation i produktionerne, som på intet tidspunkt bliver kedelige at lytte til.

Men med rappen er det lige omvendt. Mike Shinodas flow er kedeligt og lang fra varieret, ligesom hans tekster heller ikke er noget at råbe højt over. Det har derfor været et klogt træk at invitere en masse kompetente gæsterappere indenfor, og blandt andre Black Thought, Styles of Beyond og Common supplerer Shinodas uinspirerende rap og redder albummet fra at drukne i kedelig lyrik.

Fort Minor. 'The Rising Tied'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af