Grizzly Bear

Når man lytter til ‘Horn of Plenty’, når man ikke igennem ret mange numre, før man er sikker på én ting. Bandnavnet er velvalgt. Selvom sådan en bamse ved første øjekast er noget af det mest nuttede der findes, så skal man ikke tage fejl. Hvis det slår den, ja, så tager den fat med overvældende kræfter. Lidt på samme måde forholder det sig med Grizzly Bears genremæssigt vanskeligt definerbare musik.

Skal man alligevel prøve, kommer psych-folk tættest, men det er en sært udflydende version af slagsen, der sine steder fremkalder stærke associationer til My Bloody Valentines mesterværk ‘Loveless’. De distortede guitarer mangler, men fornemmelsen af at høre musikken siddende alene på bunden af Marianergraven, går igen hele vejen. De gode melodier kommer og går i lidt højere grad, men ligesom inderligheden og nærværet går den ret sjældent.

På den måde er ‘Horn of Plenty’ er ikke bare unik men også vellykket, og så byder albummet oven i købet på hele to ekstragevinster. Lokalpatrioterne kan glæde sig over, at det fine helstøbte album er udgivet på et dansk selskab, nemlig det Efterklang-ejede Rumraket, og er det ikke rigeligt, kan de sammen med alle andre glæde sig over, at en hel cd, hvor forskellige kunstnere har remixet numre fra albummet, er vedlagt kvit og frit.

Godt nok er remix-cd’en, som det nu engang er faren med den slags, mindre helstøbt end albummet, der altså uden tvivl er udgivelsens hovedattraktion, men derfor kan man sagtens sætte pris på de kompetente remix fra folk som Safety Scissors, Alpha, Soft Pink Truth og Dntel. Undertegnede kan således sagtens anbefale en bjørn som dit næste kæledyr.

Grizzly Bear. 'Horn of Plenty'. Album. Rumraket/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af