Metope

‘Kobol’ er blot det andet fuldlængde album fra det tyske selskab Areal Records, der sidste år var aktuelle med det roste ‘Blondie’ fra den kvindelige enmandshær Michaela Dippel (aka Ada). Bag denne udgivelse står Michael Schwanen aka Metope, som også er bagmanden bag selv samme selskab.

Hr. Schwanen har begået et album, der placerer sig hæderligt i mængden af techno-udgivelser. Der leveres solid techno, der af og til bevæger sig over i den mere minimale udgave af genren.

Vi befinder os i spændingsfeltet mellem hård og kantet elektronisk musik tilsat varme og fyldige beats, der hæver det samlede udtryk og efterlader et ganske fint aftryk hos lytteren. Metope formår på fin vis at forene mere kolde og industrielle lyde med klassiske techno-beats – to elementer som på størstedelen af albummets numre bliver til en enhed af lækker og eksperimenterende techno.

Et kritikpunkt ved denne ellers så glimrende udgivelse er dog den til tider overdrevne brug af knitrende og metalliske lyde, der giver en distraherende og generende effekt, som skæmmer helhedsindtrykket en smule. Ikke desto mindre er vi her vidne til en værdig debut, der egner sig til såvel hovedtelefonerne som dansegulvet.

Metope. 'Kobol'. Album. Areal Records/import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af