Sutekh

Lige siden 1999 har amerikanske Seth Horowitz alias Sutekh været en flittig remixer. Derfor er en udgivelse, der samler hans bedste remix-materiale i årene fra 1999 til 2005 oplagt, og med denne dobbelte cd-udgivelse ‘Born Again: Collected Remixes 1999-2005’ er det oplagte blevet en realitet. Udgivelsen er delt op, således at cd1 beskæftiger sig med materielle fra perioden 2004-2005, og cd2 går tilbage til perioden mellem 1999 og 2003, og i løbet af den samlede spilletid komme alle fra Hanne Hukkelberg over Alva Noto til Murcof under mere eller mindre kærlig behandling.

Sutekh er nok i offentligheden bedst kendt, som en af leverandørerne til det, i halvfemserne så toneangivende og nu desværre hedengangne, tyske pladeselskab Mille Plateaux’ ‘Clicks & Cuts’-opsamlinger, og altså også som en af de kunstnere, der var med til at definere en af electronicaens mere hypede subgenrer. Således kan hans kompetente, klikkende cut up-techno også høres på ‘Born Again’, men som mere dedikerede tilhængere vil vide, så er Sutekh langt mere end det. Når Horowitz er bedst, skærer han alt fyld ned til et absolut minimum, og en fremadstormende basfigur står næsten alene med de skarptskårne beats. På den måde formår han at remixe et nummer, således at det på samme tid kan fungere til såvel hjemmelytning i sofaen som til rave i et gammelt warehouse.

Det er når han som remixer gør dét, at han for alvor bliver vedkommende. Hverken hans mere afdæmpede click ‘n’ cuts remixes, det downbeat-agtige remix af Hanne Hukkelbergs ‘Ease’ eller det collageagtige remix af Ned Sublette and Lawrence Weiners ‘Big Bang/New Flora’, er dårlige, men ej heller unikke – og de er ikke ‘sutekhske’.

Sutekh. 'Born Again: Collected Remixes 1999-2005'. Album. Leaf/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af