TV-2

Hvor mange bands i sølvbryllupsalderen ville betro sig til en 24-årig producer, der dårligt nok var født, de da blev dannet? Sikkert de færreste, men TV-2 vil. Bag mikserpulten på bandets nye udspil har de foruden veteranerne Halfdan E og Nikolaj Steen haft vidunderknægten Thomas Troelsen (Junior Senior, Dear m.fl.) siddende til at styre slagets gang i studiet. Og lad os bare afsløre det med det samme: Sammen har de begået TV-2’s bedste album siden velmagtsdagene i 80’erne.

Udrustet med lyden fra netop det keyboardelskende årti, hvor de fire århusianere slog igennem, strør TV-2 om sig med indtagende (electro)popmelodier, der er skabt til såvel fester som alenestunder. Det er nostalgisk, nutidigt og forbandet iørefaldende.
Vi skal ikke mange sekunder ind i albummet, før ‘Sporløs’ sender ørerne på en frydefuld rejse tilbage til tiden omkring TV-2-højepunkterne ‘Beat’ (1983) og ‘Nutidens Unge’ (1984), og på den mekaniske og melankolske ‘Kontoret lukker nu’ grænser det næsten til ubærligt smuk nostalgi.

Men TV-2 anno 2005 findes også i en lige så effektiv rock-emballage, hvilket ‘Skolens højeste snit’, ‘Åh kom nu hjem’ og ‘Under den sidste hvide bro’ er fine eksempler på. På sidsnævnte rammer Steffen Brandt, i duet med operasangerinden Ingeborg Børck, åren af klichéforladt kærlighedspoesi med linjerne: »En fugl der synger og glemmer at / den burde være tavs på sådan en vinternat / og dig i alt for høje sko / vaklende hjem under den sidste hvide bro«.

Med et kvart århundrede på samvittigheden har man uafværgeligt gabt lidt over Danmarks Kedeligste Orkester i perioder. Men det gør man bestemt ikke på ‘De første kærester på månen’. Her glædes man derimod – med armene i vejret og bisserne blottet – over, at de midaldrende mænd ikke har mistet potensen og evnen til at levere uovertruffen dansk prima-pop. Som kun de kan.

TV-2. 'De første kærester på månen'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af