V/A

I 1993 så Compost Records dagens lys. Siden er der sket meget, men Compost er stadig et af de førende labels på den internationale elektroniske scene. Det er nu blevet til 200 udgivelser, og det fejrer München-selskabet med en af deres bedste udgivelser i mange år.

‘Freshly Composted’ består af numre og remixes, der tidligere kun har været udgivet på vinyl. Alle skæringer er produceret af heste fra egen stald, og meget typisk er udgivelsen ikke et forsøg på at samle én genre, men derimod vise den alsidighed og originalitet, som findes i den tyske kompostbunke.

Kompost er naturens måde at genbruge, og ‘Freshly Composted’ er label-bossen Michael Reinboths blik for at bruge genbrug til nyskabelse. Mange genrer er inkluderet på jubilæumsalbummet, hvor man hører alt fra downbeat, hiphop, electro, nu-jazz, latin og lidt funky house. Det hele blandet sammen i en uimodståelig cocktail, der syder af både varme, glæde og kølighed.

Meget af det fungerer, men særligt Ben Monos ‘Protection’ og ‘Transmission’ og Procuct.01’s ‘Heart Of Glass’ i Justus Köhnckes remix er små perler på den lange snor af herligheder. Bedst af det heler er General Electrics’ ‘Facing the Void’. Hervé Salters er manden bag og en af selskabets klareste og mest skinnende nye stjerner. Nummeret er her remixet af Beanfield, der har fået Lateef The Truth Speaker med på rap. Det er genialt og uklassificérbart i sin egen genre, der går på tværs af, hvad der tidligere er hørt.

Udgivelsen kan desværre ikke holde den høje kvalitet hele vejen igennem og forfalder undervejs til det efterhånden småkedelige og ofte hørte downbeat. Men Compost Records rummer så meget og formår at vise det, så der gerne må komme 200 udgivelser til fra den tyske øl- og musikby.

V/A. 'Freshly Composted'. Album. Compost Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af