Wilco

Sidste år spillede Wilco foran et udsolgt Lille Vega i København. Soundvenues anmelder kvitterede koncerten med seks stjerner og kaldte den en “total triumf”. Nu var vi jo nogen, der ikke overværede koncerten, men gid vi havde. Wilco har nemlig for længst kørt sig i stilling som noget af det mest innovative, man finder på den amerikanske rockscene. Med fortegnet ‘alt.country’ trykket godt op under neglene.

Ved udgivelsen af ‘Yankee Hotel Foxtrot’ i 2002 skiftede bandet efter nogle albums kurs fra en relativ straight countryrock mod en mere legesyg og idérig tilgang til samme genre. Resultatet var mesterligt. Med opfølgeren ‘A Ghost Is Born’ fra sidste år tog frontmand Jeff Tweedy & Co. de soniske eksperimenter endnu længere ud – måske også lige på grænsen til, hvad de kunne bære.

Misundelsen over ikke at være blandt de, der stod ansigt til ansigt med amerikanerne den aften på Lille Vega sidste år, fortoner sig imidlertid godt og grundigt efter at have lyttet til ‘Kicking Television: Live in Chicago’. Og det skal ikke forstås negativt. Tværtimod! Det er lyden af et suverænt spillende band, der har ladet sig forevige over tre dage i maj i år, og stemningen og live-fornemmelsen smyger sig direkte ind i stuerne efter blot få numre.

Det risler sirligt ned ad ryggen, når man hører sange som ‘I Am Trying to Break Your Heart’ og ‘Handshake Drugs’ lægge smukt fra land fra en oplagt Jeff Tweedy og band – i øvrigt til stor begejstring for et tydeligvis ligeså Wilco-glad publikum. På samme måde tager numre af lidt ældre dato som ‘A Shot in the Arm’ og ‘Misunderstood’ sig bragende flotte ud i live-klæder – sidstnævnte som en knugende smuk åbner på et album, hvor der er blevet plads til ikke færre end 23 sange, og hvor ellers langstrakte numre, som ‘Spiders (Kidsmoke)’ fra ‘A Ghost Is Born’ også synes at give ganske god mening. “Total triumf” – godt og vel – men nu bare på plade.

Wilco. 'Kicking Television: Live in Chicago'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af