Bliss

Den danske duo Bliss udgiver på selskabet Music for Dreams, hvilket på ingen måde forekommer tilfældigt. Selskabet er eksponenter for musik, der egner sig til drømme, og vi er her vidne til et, i ordets bedste forstand, storslået album. Det er musik, der bærer præg af et storladent og meget stemningsmættet udtryk.

I samarbejde med Danmarks Radios Symfoniorkester har Bliss lavet musik til og inspireret af interview-serien ‘De skrev historie’ på DR1. Nok er musikken lavet til en tv-serie, hvor den utvivlsomt har fungeret optimalt, men Bliss skal også have kredit for at have lavet et album, der fungerer alene.

Musikken besidder de kvaliteter, der skal til for at lytteren skaber sine egne billeder. Det musikalske univers tager udgangspunkt i den minimale chill-out genre, der her blandes med både klassisk musik og verdensmusik, ligesom duoen også runder folkemusikken. Flere numre bærer præg af en orientalsk lyd, der sammen med de storladne strygere hæver det samlede lydbillede.

Et af de få kritikpunkter, der kan hæftes på udgivelsen, er ensartetheden igennem de mange instrumentale numre, der i sidste ende også bliver albummets svaghed.

Bliss. 'They Made History'. Album. Music for Dreams/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af