The Hives

Julen er lige om hjørnet, og vi ved jo godt, hvad det betyder. Altså udover kvalmende granbeklædte gader, gamle damer i døde dyr og gøglere, der øjner chancen for middelklasserigdom ved at smider mandler og sukker i en gryde. Det betyder nemlig en sand regn af musik-dvd’er.

En af dem kommer fra svenske The Hives. Man skulle ellers tro, at de sprælske svenskere havde erklæret sig selv for uddøde, da de kaldte deres 2004 album for ‘Tyrannosaurus Hives’. Men helt død er den konceptstramme kvintet altså ikke.

Dvd’en præsenterer en koncert fra oktober 2004 fra spillestedet Acienne Belgique i Bruxelles, og selv om konceptet med live-dvd’er er lidt spøjst, da koncerter trods alt skal opleves live, så beviser The Hives i hvert fald, hvordan de kæmpede sig ind i rampelyset i starten af årtusindet. Nemlig med masser af rå energi og flabet attitude.

Howlin’ Pelle Almqvist er i storform, når han stavrer rundt på scenen, sparker luft, danser med mikrofonstanderen eller hvad han nu kan finde på. Alt i mens han naturligvis har et næsten konstant, intenst stirrende blik, som en anden karakter fra ‘A Clockwork Orange’. Han har altid været svenskernes trumfkort.

Udover den udmærkede liveoptagelse rummer dvd’en optagelser fra The Hives’ tv-optrædener samt adskillige videoer og en noget spøjs ‘dokumentar’ lavet af DW Johnson. Filmen er meget sjov og småpoetisk, men også noget ligegyldig, idet den ikke frembringer meget andet end en halvsarkastisk idolisering af svenskerne.

The Hives’ videoer har heller aldrig været de store udstyrsstykker, men fokuserer i stedet på den uforglemmelige energi og udstråling. Derfor understreger dvd’en egentlig også, at The Hives skal opleves i virkeligheden, ikke i fosterstilling på sofaen med et tæppe over hovedet i et desperat forsøg på at flygte fra julens blodsugende udnyttere.

The Hives. 'Trussles in Brussels'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af