Chessie

Den amerikanske indietronica-duo Chessie har eksisteret i mere end et årti, men EP’en ‘Dual Mode’ er de første nye toner fra Stephen Gardner og Ben Bailes siden 2001-albummet ‘Overnight’, der stadig præger Chessie anno 2006.

‘Dual Mode’ byder således på blot to nye skæringer og tre ‘Overnight’-numre, der er blevet taget under kærlig remix-behandling af duoens amerikanske kolleger Dntel, Sutekh og Basidium.

Chessies egne nyskabelser ‘Velvet’ og ‘The Century’ er alt andet end enæggede tvillinger. Førstnævnte serverer repetitive elektroniske klangflader suppleret af en fløjlsblød basgang, der dvælende dunker som en afdæmpet hvilepuls. Den rolige atmosfære akkompagneres dog af en urolig sfærisk baggrundsstøj, der bringer lytteren i 6 minutter og 47 sekunders hypnose. Det larmende shoegaze-epos ‘The Century’ ansporer derimod til åndenød med sit opskruede tempo og forvrængede guitar og fremstår som en lettere digitaliseret efterligning af The Jesus & Mary Chain.

De tre remixes føres an af Dntel, der krydrer ‘Eyes and Smiles’ med hviskende englesang og harmonika-agtige lydcollager a la islandske Múm, imens Sutekhs foruroligende version af ‘Daylight’ præges af skingre industri-lyde, dunkle laptop-beats og klaustrofobisk rumklang. Den afsluttende remix-rundtur ender kedsommeligt med Basidiums musestille ambient-udgave af ‘K Tower’, der med sine meditative effekter gør lytterens øjenlåg tunge og i bedste fald fungerer som lydtapet til afstresningsøvelser på en blå måtte i en kølig gymnastiksal.

Trods afvekslende genreskift slår de fem langstrakte kompositioner dog aldrig rødder, og selvom Chessie tidligere har udforsket hidtil ukendte lydlandskaber, så er den 28 minutter lange EP ikke ligefrem nogen musikalsk landvinding.

Chessie. 'Dual Mode'. Ep. Lok Musik/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af