Coldcut

Coldcut er ikke musikere, de er en institution. Fra i firserne at slå igennem med remix af hiphip-ikoner som Eric B & Rakim over status som dj-pionerer med egen musikproduktion til politisk aktivisme og banebrydere inden for vj’ing. Allervigtigst er de bagmændene bag pladeselskabet Ninja Tune, der er blevet synonym med elektroniske kvalitetskuntnere.

Efter en pause på syv år udkommer gruppens fjerde album og det er med den gode melodi i fokus. Dem, der har oplevet Coldcut live, ved at de to herrer er aldeles effektive djs, der kan forføre publikum gennem musikken, og på ‘Sound Mirrors’ er det glædeligt at høre, hvordan de sætter en fed streg under deres evner.

Efter et kikset rock-rap på første nummer, åbnes der for godteposen: ‘True Skool’ er som Basement Jaxx på et fantastisk percussion-trip og ‘Man in a Garage’ som Mobys storby-blues. ‘Walk a Mile’ er et bevis på soul-electro, der fungerer og ‘Mr Nicholls’ en effektiv, minimalistisk spoken word-sag, der giver de politisk bevidste herrer noget at have ordene i.

‘Sound Mirrors’ er et fragmenteret album, der snarere bliver en kompilation af de herrers brede kompetencer end et sammenhængende værk. Det kan man så juble eller græde snot over. Der er adskillige solide singler blandt de 12 numre og kun enkelte vildskud, men ét er sikkert: Efter 20 år på dansescenen leverer Coldcut forbavsende friske fuldtræffere.

Coldcut. 'Sound Mirrors'. Album. Ninja Tune/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af