Cool Calm Pete

Cool Calm Pete er for en sjælden gangs skyld et utroligt velvalgt rap navn. På debuten ‘Lost’ byder koreanskfødte Pete på cool, tilbagelænet hiphop og præsenterer os for sin tænksomme færden i New York-bydelen Queens, hvor han er vokset op.

Han har tidligere udgivet plader som en tredjedel af undergrundsgruppen Babbletron, men med det respekterede pladeselskab Definitive Jux i ryggen øjnes chancen for at opnå lidt mere opmærksomhed. Og det fortjener han. Cool Calm Pete rapper sig dovent, men med stor personlighed, igennem tekster fyldt med selvironi og sans for humoristiske observationer. Emnerne spænder over New York’s øjeblikkelige stilstand, personlig rådvildhed og vigtigheden i at børste tænder. Det lyder umiddelbart absurd, men fungerer langt hen ad vejen.

Produktionen på det 17 numre lange album minder ikke om den hårde og progressive hiphop, der normalt kendetegner Def Jux’s udgivelser. I stedet har Pete kigget dybt i samlingen af gammel koreansk vinyl og fundet skramlende bluesguitarer, melodiøse strygere og jazzede piano-samples. Tilsat sumpede trommer danner det et tilbagelænet lydbillede, som klæder Cool Calm Pete.

Dog virker det forfriskende, når navne som RJD2 og DJ Pre tager producertøjlerne og skruer tempoet en anelse i vejret. Ligesom Jaymanila og Jungle Mikes gæsterap på albummets bedste nummer, det formidable ‘New Jack Biddie’, giver lidt af den adspredelse, der ellers savner lidt.

Cool Calm Pete. 'Lost'. Album. Embedded Music/Def Jux/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af