Puppetmastaz

Når man snakker om Puppetmastaz snakker man om to forskellige musikgrupper. Den ene består af de tyve (!) dukker, der de sidste par år har turneret Nordeuropa tyndt. Med navne som ‘Panic the Pig’ og et udseende mellem en fraggle, en gremlin og figurerne fra ‘Vinden i piletræerne’ og et vanvittigt, toptunet sceneshow, har de farverige dukker været et meget anderledes indslag, der har vakt opmærksomhed ud over snævre hiphop-kredse.

Den anden gruppe er de fire dukkeførende rappere og tre producere fra Hasen i Tyskland, der er arkitekterne bag de skæve tekster, de karikerede dukker og det vanvittige sceneshow, der har været et forfriskende indslag på den ofte meget selvhøjtidelige hiphop-scene.

Og gid de dog havde holdt sig til sammensætningen. ‘Creature Shock Radio’ er det andet album fra Puppetmastaz. Lydsporet udgøres af en old school syntheziserlyd med originale, men ikke altid voldsomt vellykkede loops og rappen af ganske fantasifulde, men rapteknisk middelmådige strofer.

Musik og rap kan simpelthen ikke holde til at blive adskilt fra den visuelle ramme, som Puppetmastaz skaber ‘in action’. Puppetmastaz’ musik er blot baggrund for showet. Musikken har brug for skøre, rappende dukker og glade feststemte mennesker for at være meningsfuld. Sat på anlægget er det derimod som en cykel uden hjul. Som Phife uden A Tribe Called Quest. Som chili uden carne. Det er anstrengende.

Puppetmastaz. 'Creature Shock Radio'. Album. Louisville Records/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af