Rock Hard Power Spray

Rock Hard Power Spray har givet dansk rock et ordentligt los bagi, der har sendt den mere end ti år tilbage i tiden. Dengang skyllede rockens ‘grønne bølge’ ind over Danmark, og den helt grønne odenseanske kvartet rider nu videre på selv samme bølge.

Det er kun tre måneder siden Rock Hard Power Spray fik deres pladekontrakt, så det kan måske undre, at pladen allerede er ude. Bandet indspillede i sommer størstedelen af albummet, og de insisterede på, at det skulle udkomme uden pladeselskabets medvirken. Sådan et krav kunne RHPS sagtens stille, for de har været i pladeselskabernes søgelys siden de i august sidste år vandt den internationale musikkonkurrence Emergenza.

Den rullende metalliske bas, de tunge men rappe guitarriffs og det fremadstormende trommespil karakteriserer musikken. Når den ikke læner sig op af Dizzy Mizz Lizzy, er det Queens of the Stone Age der lægger skuldre til. På trods af god afveksling i hvert nummer bliver det en kende ensformigt i længden. ‘Commercial Suicide’ kører i femte gear hele vejen. Det er 100% stiv pik og håret tilbage – i bogstaveligste forstand, for bandet lod en pornofilm indspille under en af deres koncerter sidste år.

RHPS opførte sig som rockstjerner, længe inden de blev kendte. Man kunne frygte, at berømmelsen er steget drengene til hovedet. Det er imidlertid ganske uberettiget, for de har helt styr på, hvor langt de er nået i deres personlige udvikling: “Yeah, I’m in the anal phase. Yeah, I’ve seen better days”, synger Mattias Hundebøll på ‘Feed Me’.

Hvor musikken fint matcher de store ambitioner, falder teksterne helt igennem. “No offence, nothing really makes sense” som Hundebøll selv indser på ‘Daisy’. Selv om lyrikken trækker ned, er ‘Commercial Suicide’ en udmærket debut, der slår fast, at Rock Hard Power Spray er kommet for at blive.

Rock Hard Power Spray. 'Commercial Suicide'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af