B. Fleischmann

Frosten har lagt sin kolde hånd over landet. Det er søndag formiddag, du vågner efter søvnen og beslutter dig for, at dette er dagen, hvor du på ingen måde vil forlade hjemmets trykke varme. Her har du søndagens soundtrack.

Med det fine dobbeltalbum ‘Welcome Tourist’ fra 2003 har østrigske Hr. Fleischmann selv sørget for, at forventningerne til en efterfølger ville være til at få øje på. Denne gang har han fundet guitaren frem og blandet den med sin stilfulde electronica – ‘The Humbucking Coil’ er sågar opkaldt efter en elektrisk guitar-pickup.

Varme strømmer ud ad højtalerne. Varme fra ‘humbuckeren’, der tilføjer harmoni og fylde. ‘The Humbucking Coil’ har, med lige store dele laptop- og guitar-elementer, sit udspring i indietronicagenren, og i det fjerne spøger kunstnere som The Notwist og Christian Kleine. Numrene ‘Cain’ og ‘From To’ tilsættes vokal, dog med et blandet resultat. På førstnævnte har det sin berettigelse, mens det på det sidste synes at gøre mere skade end gavn. Som det hører sig til på en søndag, er melankolien nærværende og ikke uden betydning – og som frosten ligger over landet, ligger melankolien over denne udgivelse.

På størstedelen af albummet bliver de føromtalte forventninger indfriet. Der er ikke tale om noget storslået mesterværk, men noget at varme os på.

B. Fleischmann. 'The Humbucking Coil'. Album. Morr Music/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af