Battles

Lyden af Battles lever for en gang skyld op til betegnelsen ‘helt speciel’. Intellektuel instrumentialisme med pumpende passager. Melodier, der gror et frisk sted mellem Four Tet og en cyberspace-lektion i math-rock på udvidet niveau. Guitarist Ian Williams (ex-Don Caballero) har i forbindelse gruppens signing til det progressive elektroniske pladeselskab Warp sagt at »dj’en har dræbt rocken, så nu dræber rocken dj’en« – og ep’en her må siges at være skarp ammunition!

‘EP C/B EP’ har numre, der varer alt fra ét til 12 minutter, og som varierer lige så meget i tempo og tilgængelighed, som titlerne er sære. Tag for eksmepel det fantastiske åbningsnummer ‘SZ2’ fra ‘B EP’, der starter blidt og knistrende og så med advarsler fra bjældeklang kører op i et tempo, hvor din krop bare ikke kan sidde stille. Ligeledes er ‘Dance’ med dens skæve human beatbox »chk chk« og ‘Tras’ med dens naivistiske electrolyde (a la franske Le Tone) herligt sprælske.

Og også på ‘EP C’ viser Ian Williams, hvordan han har skabt et drømmehold med fantastisk trommespil fra John Stanier (Helmet) og fænomenalt arbejde i lydkulissen af vokalist/loop guru/guitarist Tyondai Braxton, der ironisk nok er Tony Braxtons lillebror.
Battles er ikke for sarte popsjæle, og ældre genrationer vil ganske sikkert mene, at det slet ikke er musik, men sådan har det altid været med nyskabende kunstnere. Er du åben for innovativ prog-rock og elektrobeats, så kip med flaget!

Battles. 'EP C/B EP'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af