Pelle Carlberg

Akut forvirring! Albumcoveret siger Pelle Carlberg, men indholdet lyder umiskendeligt som det skotske indieband Belle and Sebastian. Nuttet, letsindig pop med tekster, der stryger de velfriserede toner mod hårene. Nuvel, nu er godt nok der tale om svenskeren Pelle Carlberg – sangeren fra det ligeså svenske band Edson, der sidste år udgav deres fjerde album med melodiøs og melankolsk pop. ‘Everything. Now!’ er Carlbergs første soloalbum i en tyve år lang musikkarriere, og musikeren har taget soloprædikatet meget bogstaveligt og stået for både tekst, musik og produktion.

Talentet er upåklageligt: Musikken er velproduceret, popmelodierne klæber umiddelbart fast, og teksterne er velskrevne. Intet mindre. Eller mere. For modsat de åbenlyse inspirationskilder Belle and Sebastian og The Smiths bliver den lettilgængelige vellyd aldrig opvejet eller fulgt op af overraskende skævhed, tyngde eller eksperimenteren hverken musikalsk eller verbalt.

Den svenske sanger har god smag og (genbruger) mange gode ideer, men mangler den afgørende personlige tone, der kunne gøre soloalbummet langtidsholdbart. Carlbergs sange kredser om livets små og store genvordigheder, såsom telefonsælgere, tiggere i toget, teenagelove, svenske musikanmeldere og Musikbyrån. Og det er gedigne, sjove sange og melodier, men de bliver hurtigt (ligesom folks dagbøger i øvrigt) lidt kedelige.

Pelle Carlberg. 'Everything. Now!'. Album. Labrador/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af