Pluto

Pluto er for mange en velbevaret hemmelighed. Men sagen er den, at det er fem år siden, den følsomme danske støjpop-trio udsendte den fremragende debut ‘Forfra’, hvorfra nummeret ‘Knus’ klæbede sig godt fast på Det Elektriske Barometer. Opfølgeren ‘Støv Eller Støj’ fra 2003 havde også held med at runde selv samme liste, men ellers er frontmand Thomas Thomsen og hans to kompagnoner blevet håbløst forbigået.

Og lad os bare afsløre med det samme – den kendsgerning kommer ‘Ingen Ved Hvorhen’ næppe til at ændre på. Ikke fordi det er noget dårligt album, tværtimod, men snarere fordi, at Plutos tyste og tristessebetonede dansksprogede indierock er og bliver for den skrøbelige og letrørte lytter, der ikke har radioen tunet ind på FM-båndene eller tv’et på The Voice.

Numre som den klaverbårne ‘Blæs mig væk’ og den country-fornemmende ‘Har du glemt mig?’ er smukke og smertelige vintersange, der ikke er sådan smide ud af hukommelsen. Selv om Thomas Thomsen ikke er den store sanger, pirker hans simple lyrik til følelsesspektret, som nu i fornævnte ‘Har du glemt mig’, hvor han med et strejf af ungdomskærligheden i sig synger: “Når jeg drømmer / at vi gik fra hinanden / Så husk mig”.

Enkelt, men effektivt. Og der er flere af den slags bekendelser på ‘Ingen ved hvorhen’. Ligesom hovedparten af sangene er gjort af et både sirligt og sårbart stof. Jo, Pluto ved godt hvorhen.

Pluto. 'Ingen ved hvorhen'. Album. Good Guy's Recording Company/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af