Prefuse 73

Guillermo Scott Herren er ikke nogen ordinær mand. Under diverse aliaser har han udgivet adskillige fremragende albums med sin finurlige elektroniske musik. Gennembruddet kom med 2003’s ‘One Word Extinguisher’ og sidste års ‘Surrounded by Silence’, og hangen til mesterlige mellemspil medfører nu ‘Security Screenings’, der ikke er en egentlig opfølger – den venter vi nemlig med til senere på året.

Amerikaneren formår at holde et imponerende højt niveau i sine raffinerede produktioner, der nok trækker på den instrumentale hiphop, men i lige så høj grad finder inspiration i alt fra alternativ country til sigøjnermusik.
Der komponeres, klippes og klistres, som det passer produceren selv, og som tidligere skabes der en masse facetter og lag i musikken, der har deres egen fascinerende og forførende logik.

Med sin sans for skøre indfald er Herren heller ikke for fin til at flette filmdialog, radiointerviews og baggrundsstøj ind i de skarpe elektroniske beats. Det vidner om stort overskud og skaber en fin følelse af den distinkte selvironi, som også præger albummet.

Nyd den støjende og nærmest maniske ‘Creating Cyclical Headaches’, hvor Herren inviterer åndsfællen Kieran Hebden (Four Tet) til legestue. Eller lad sanserne tage over på den skønne og sfæriske ‘Matrimoniods’. Der er mange sving i Prefuse 73’s univers, men uanset hvilken vej der vælges, så mødes man af bekræftende liv rundt om hjørnet.

Prefuse 73. 'Security Screenings'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af