Stereo Total

Stereo Total har siden debuten ‘Oh Ah’ fra 1995 underholdt en hel generation af indiekids. Med afsæt i lige dele Serge Gainsbourg, naiv weltschmerz og garagepop har formlen ikke været til at tage fejl af. Ganske jordnært og med den sympatiske genbrugsleg af 60’erne og 70’ernes popkultur har de været et af de seneste års mest festlige indslag.

Den charmerende fransk-tyske duo har nu fået hjælp fra det ydre rum til at remixe 2005’s halvhjertede album, ‘Do The Bambi’, og opsamlet numre og hjemmegjorte remixes fra forskellige sideprojekter på ‘Discotheque’. Acid, Kraftwerk-esque synthpop, Gameboy-musik, småneurotiske tekster og surfguitarer er blandt de mange farver og striber i en kulørt pose bolcher.

»I don’t like your music / You people make me sick / Everybody in the discotheque… I hate!« Således tyvstarter pladen med en rodebunke af samples fra DJ Nastys ‘Footwork’ til manisk vocoder-elektro. Se, det er ironi, som forstås af alle der helst danser for sig selv.

Reggaeproducenten Mad Professor har tidligere hjulpet blandt andre Massive Attack med sine space age-profetier. For Stereo Total er der ingen undtagelser i hans tilgang til at skære musikken op. Med hele fire dub-versioner af ‘Das Erste Mal’ lader han dog luften fuse ud af ballonen og glemmer helt at efterlade noget indtryk. Som et evighedstrip i ekkokammeret uden mening.

‘Discotheque’ er først og fremmest en legesyg opsamling med opfordring til at feste – og hvem har ikke lyst til at danse til Stereo Totals schläger-pop-kitsch? Men med stopfodring af klicheer ender man nemt som disko-foie gras. Med andre ord: det er sjovt så længe det varer, men det er bestemt også for meget af det gode.

Stereo Total. 'Discotheque'. Album. Disko B/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af