Calexico

Endnu engang tager bussen med Calexico en musikalsk drejning. Deres nye album er skrevet i Bisbee, hvor der er ti grader koldere end i bandets hjemby Tuscon, Arizona, og rammer da også en mere blå tone. Borte er Calexicos velkendte ørkenrock og spaghettiwestern-stemning. Denne gang dufter det nærmere af blodrøde blade og et efterårsbelagt New England på den amerikanske østkyst.

‘Garden Ruin’ er Calexicos mest poppede udspil til dato. Uden instrumentalnumre og med trompeterne gemt væk søger bandet en mere direkte stil med fokus på sangen i et mørkere og politisk præget tekstunivers. Det klæder faktisk bandet og kommer på mest glimrende vis til udtryk på slutnummeret ‘All Systems Red’, der bygger op fra et akustisk udgangspunkt til et eksplosivt klimaks, der rammer et nulpunkt, hvor amerikanerne ikke har været før.

Joey Burns og John Convertino har med ‘Garden Ruin’ skabt en kunstnerisk sigøjner, der hvileløst strejfer rundt i et følsesmæssigt landskab søgende efter svar på livets essentielle spørgsmål.

Oftest akustisk, tyst og smukt underspillet oser pladen langt væk af Wilco og Iron & Wine, og det er da også to bands, som Calexico for nylig har turneret med. Sidsnævnte indspillede amerikanerne sidste år desuden den fine ep ‘In the Reins’ med, og efter turné i 2005 bringer det samarbejde også kunstnerne til Danmark i april.

Calexico. 'Garden Ruin'. Album. City Slang/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af