JR Ewing

Hvis du i sin tid fulgte med i sæbeoperaen ‘Dallas’, genkender du sikkert navnet J.R. Ewing fra seriens centrale og grådige oliebaron. I musikkens verden er JR Ewing navnet på en hårdtslående kvintet fra Oslo. Norge forbindes ofte med musik i den metalliske ende af skalaen, og i dette tilfælde er den association ikke helt i skoven.

Hos JR Ewing sættes den perfekt producerede lyd og de evigt foranderlige kompositioner højt, præcis som hos Mew. Men så hører ligheden med den danske gruppe også op. Genremæssigt ligger de to bands nemlig langt fra hinanden. Nordmændene er ikke uden videre til at sætte i bås. Deres fuldstændig ustyrlige hardcore rock imponerer selv efter flere gennemlytninger, da hvert nummer byder på skarp kant og god afveksling.

Knap så beundringsværdig er dog Andreas Tyldens vokal. Hans skrig bliver så ensformigt, at det nærmest forstummer, og i bedste fald lyder som en ung Ozzy Osbourne. Albummet, der er bandets tredje, afsluttes af en meningsløs coverversion af PJ Harveys ‘Big Exit’, hvor den eneste ændring i forhold til originalen er, at dén afløser Polly Jeans vokal.

JR Ewing. 'Maelstrom'. Album. SonyBMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af