Massive Attack

Først kravlede de under vores lagner med en sexet sovekammer-pop’n’soul. Senere sneg de sig ind i vores natlige mareridt med en klaustrofobisk hvisken. Britiske Massive Attack formgav 1990’ernes mangesidede elektroniske overflødighedshorn, da de i 1991 gjorde deres entré med klassikeren ‘Blue Lines’, hvor lyden af dybe rytmespor og kølige vokaler gjorde musik til en helt ny oplevelse.

Fire reelle albums senere samler Massive Attack nu op med ‘Collected’, hvor titlen mere end antyder en samling af alt det bedste. Og meget mere til. Alle perlerne kender vi: ‘Teardrop’, ‘Protection’, ‘Karmacoma’ og årtiets lydspor over dem alle, ‘Safe From Harm’. Alle er de stadig ligeså skrøbelige, sanselige og mystiske som første gang vi lod os forføre af de mange smukke gæstevokaler.

Men når albumene nu allerede ligger og kæler i de fleste hjemmesamlinger, er de medfølgende ti ikke tidligere udgivne numre samt den medfølgende dvd med 16 af gruppens musikvideoer det bedste salgsargument.
De fleste af de nye numre sælger sig selv uden besvær, med den velkendte detalje- og melodirigdom, som kun Massive Attack evner den. Kryptisk i ‘False Flags’ og yndefuldt i ‘Silent Spring’, hvor Elizabeth Fraser igen er på vokal. Alt sammen dragende og lokkende inden næste års femte egentlige album enten kæler for eller skræmmer os. Eller måske begge dele.

Massive Attack. 'Collected'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af