My Latest Novel

Et friskt tip herfra lyder: Hold øje med det nye skotske band My Latest Novel. De skal nok blive til noget. Ikke på Franz Ferdinand og Arctic Monkeys-faconen med altfortærende opmærksomhed og container-vis af solgte plader. Nej, mere hen ad den sublime canadiske gruppe Arcade Fire, der stille og roligt har sat en svimlende standard for, hvordan et alternative rockalbum kan lyde med sidste års ‘Funeral’.

My Latest Novel lyder ikke så lidt som canadierne krydset med bittersøde stænk fra landsmændene Belle & Sebastians efterhånden knap så studentikose popmusik. Og så har My Latest Novel ligesom Arcade Fire forlagt eller glemt de mest slidte facitlister og formelsamlinger over, hvordan man skruer en sang sammen. Skotterne kan noget med at bygge melodier op så de tager nogle fuldstændige uventede, men meget velkomne drejninger.
De 12 numre er ved at træde hinanden over tæerne for at komme til fadet og indprente sig i lytterens bevidsthed.

Mens vokalharmonier og strygere kæler for ørerne, sørger snedige temposkift og en skæv, uskyldig charme for, at ‘Wolves’ aldrig bliver klæg og nysselig. Den fortrinlige ‘Sister Sneaker Sister Soul’ starter velopdragent, men munder ud i et svirrende crescendo, hvor klimaks på klimaks sætter ind. Og kvintettens værdige elegance og inderlighed blotlægges i ‘Boredom Killed Another’, hvor medlemmernes nynnen i kor indrammer sangen langt mere udtryksfuldt end de sædvanlige vers og omkvæd. Et ord: Anbefales.

My Latest Novel. 'Wolves'. Album. Bella Union/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af