Various artists mixed by Matt Shadetek & DJ Sheen

Grime. Genren der sprang ud af Londons undergrund tilbage i 2002, da Dizzie Rascal med sit cockney-flow fløj hen over nummeret ‘I Luv U’, og fangede ikke kun hiphopperne, men hele musikbranchen i sit net. Set i et bredere perspektiv har grime dog stadig ikke formået at få det helt store gennembrud, og med udgivelsen af dj-mixet ‘Heavy Meckle’, der er skruet sammen af de to dj’s Matt Shadetek og DJ Sheen, får man svaret på hvorfor.

‘Heavy Meckle’ er et dj-mix med forskellige udgivelser fra de største grime-navne på den engelske scene, og til at supplerer dette indeholder pladen en masse live-freestyle fra rapperne Ears, Jammer og Neckle Camp, som alt sammen er med til at give pladen et perfekt billede af hvordan grime skal fremføres. Live og uden de helt store virkemidler. Produktionerne er rå, minimalistiske og hårdtslående, og når mc’erne samtidig er proppet med så meget energi, at man skulle tro, de har spist Frosties hver morgen de sidste mange år, så har det en fantastisk effekt.

Til gengæld bliver der ikke lagt den samme energi i at opnå en kommerciel og social status, for denne storby-lyd stammer fra gadehjørnet og hér har man ikke midlerne til at profilerer sig selv. Ja det minder om de gode gamle 80’ere, hvor hiphop-kulturen overtog New Yorks gader, og det er præcis hvor grime er i dag. I en opstartsfase hvor det tager tid, op- og nedture, før genren for alvor vil bryde igennem.

Various artists mixed by Matt Shadetek & DJ Sheen. 'Heavy Meckle'. Album. Shadetek/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af