Ben Harper

Ben Harper har siden debuten ‘Welcome To The Cruel World’ (1993) vist stor musikalsk og emotionel diversitet. Blues, folk, r’n’b, gospel, reggae og rock er med den største naturlighed blevet blandet med personlig empati for de socialt og politisk udstødte i teksterne. På det sjette udspil ‘Both Sides of the Gun’ vælger Harper mere end nogensinde før at præsentere alle sine musikalske hjørner på en plade, der lige så meget fremstår som en hyldest til karrierens forbilleder.

To cd’er og 18 sange. Det skal der til for at komme hele vejen rundt i et imponerende inspirationskatalog. Første skive er nedtonet, akustisk folk farvet i budskaber fyldt af og med kærlighed. Hvor end godt amerikaneren mener det, er der få momenter i inderligheden, der virkelig fanger, og det efterlader faktisk et småkedeligt indtryk. Så er der straks mere at komme efter på næste skive, hvor Harper skruer op for forstærkeren og tempoet.

Amerikaneren går dog aldrig på kompromis med de større budskaber, som eksempelvis harmen mod Bush-regeringens passivitet i forbindelse med Katarina-orkanen i ‘Black Rain’. Den storartede ‘Better Way’ rammer en mellemøstlig tone med det indiske tambura-instrument sitrende i baggrunden. Alt imens opfordrer Harper til at se livet direkte i øjnene og tage kampen op mod en uretfærdig hverdag. Afslutningsvis slippes udyret løs i den sumpede ‘Serve Your Soul’. Her griber Harper sit scepter – den karakteristiske Weissenborn-guitar – og viser hvordan han kan prædike med et instrument, som Hendrix kunne det.

Ben Harper. 'Both Sides of the Gun'. Album. Virgin/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af