Iron & Wine & Calexico – en cowboy og latino-drenge delte scene

Det kølige amerikanske midtvest-folk mødte den varme mexicanske latino-pop lørdag aften i form af enmands-gruppen Iron & Wine og kollektivet Calexicos fælles besøg i Amager Bio. Og resultatet? Ja, en yderst adspredt aften med de smukkeste folk-sange og de mest brylcreme-slikkede popsange til både hjerte og danseglade ben.

Aftenens hovednavn var nok Calexico, men mest ventede optræden herfra stod sangeren og guitaristen Sam Beam under sit alias Iron & Wine for med sit første besøg i Danmark. Hans første album med støvede country- og folk-sange, oftest fremført med blot en guitar og vokal, har fem år på bagen, så ventetiden har været lang.

Beskeden som en fattig fuldskægs-bonde stillede Sam Beam sig på scenen i selskab med en kvindelig vokalhjælp og leverede sine unikke og enkelte sange, så smukke og fængende som sjældent hørt. Melodierne er dragende og den næsten hviskende stemme lyder, som den kommer fra blidhedens kilde. Sam Beam kan det hele og holdt det sammen med den naturlige fremdrift i hver enkelt sang.

Men så skulle det alligevel gå galt. Midt under et mindre set, med hjælp af Calexico til de mere rockende sange fra ‘Woman King’-ep’en, fungerede diverse forstærkere ikke, og pausen inden settet kunne genoptages føltes lang. Det blev derfor knap så intenst, da Beam og venner igen indtog scenen.

Herefter gik de latino-pop-spillende sydstatsmænd Calexico i en ni mand stor sammensætning på scenen, og ophævede kun til nød grænsen mellem kitsch og fedt. Bedst i afslutningen ‘Crystal Frontiers’. Fra støjende rock til latino-pop er der nu engang langt. Derfor var det da også skønt at opleve en rigtig latino-charmør på scenen i form af Mexico-sangeren Salvatore Juan og hans optræden imellem aftenens stjerner. En optræden, der formåede at gå lige hjertet på alle med charme, rytme og lækkert hår.

Så oprandt tiden for højdepunktet på aftenens plakat, hvor Iron & Wine og Calexico delte scene med deres fællesalbum ‘In the Reins’ som samlingspunkt. Endelig smeltede det støvede og det klistrende sammen, og begge gjorde sig fortjent til den massive hyldest, de modtog fra det fyldte Amager Bio.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af