Sick of It All

Barry White yndede at synge, at han havde ‘staying power’, og måske er det et nummer, som Sick of It All skulle overveje at lave et cover af. For det er ren toptunet mester-klasse, det som kongerne af NYC-hardcore fyrer af på deres niende studie-album.

Mens tiderne er skiftet, og musikalske trends er kommet og gået, har Sick of It All stædigt holdt fast i deres dyder – rå brutalitet, groovy temposkift, politisk indignation og Lou Kollers karakteristiske skærebrændervokal – og på ‘Death to Tyrants’ lyder disse dyder lige så friske og skarptskårne som nogensinde før. 15 numre på 32 minutter, der kommer forbi alle subtilt forskellige variationer af bandets hardcore-skabelon, fra ‘Take the Night Off’s midt-tempo groove-metal til 1 minut og 13 sekunders brutalt punkoverfald på ‘Leader’.

Pladen er mixet af Danmarks egen Tue Madsen, og hans arbejde ved knapperne har givet den velkendte brutale vellyd – der er højt til loftet, og alle elementer står knivskarpt. Lige så knivskarpt står bandets evigt højt løftede langefinger på et album, hvor de i vanlig kompromisløs stil tager kampen op med tidens højredrejede og krigsliderlige politiske klima.

‘Death To Tyrants’ er simpelthen et velsmurt adrenalinkick af et format, der kunne få selv DSB til at levere tog til tiden. Hail to the kings, baby!

Sick of It All. 'Death To Tyrants'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af