Absentee

»I’m tired of being a man/ there’s always something to bang«, lyder det på førstesinglen ‘Something to Bang’ fra albummet ‘Schmotime’, og selvom vi befinder os i indierocken, så er der god plads til humor af den sarkastiske slags i dette udspil fra britiske Absentee.

Bittersøde fortællinger om livets genvordigheder inden for kærlighed, sex og druk er hvad forsanger Dan Michaelsons spiddende tekster er centreret omkring, og det kommer der et på én gang humoristisk, men også ganske alvorligt album ud af. Tag eksempelvis ‘We Should Never Have Children’, som handler om et beruset og kønsligt møde mellem en mand og en kvinde, og hvad der kom ud af dét. Det trækker i smilebåndet og tæerne krummes.

Dan Michaelsons vokal er dybt drævende, grænsende til det decideret søvnige, mens keyboardmelodierne er løst legende, og ind imellem blander der sig en trompet og et klokkespil i et ganske fint lydbillede. Bandet tæller også Melinda Bronstein, og hendes lyse backingvokal virker som et frisk pust, når Michaelson bliver en anelse for mudret i udtrykket. Absentee tilsætter desuden et strejf country med steelguitaren, og det passer udmærket ind, når Michaelson giver den som den forkyndende folk-sanger, viis gennem ikke så lidt livserfaring.

Absentee. 'Schmotime'. Album. Memphis Industries/V2/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af