Aloe Blacc

Aloe Blacc får på sin solo-debut ‘Shine Through’ bevist, at han er et multitalent ud over det sædvanlige. Ikke nok med at han spiller diverse instrumenter, producerer, rapper og synger, så giver han også op til flere gange prøver på hans spanske kunnen. Og netop indflydelsen fra hans latinamerikanske rødder i Panama skinner igennem flere gange, for selv om Aloe Blacc bevæger sig i et krydsfelt, der snuser til stort set alle musikalske hjørner og vinkler, så er det rytme og dans, der binder pladen sammen.

Det betyder dog ikke at ‘Shine Through’ er en plade, der er lavet til at ryste dansegulvet, for den er langt mere uforudsigelig end det. Det er en plade, der er skabt på baggrund af hans mange forskellige musikalske egenskaber og inspirationer, der sammen skaber et helt nyt billede af hvordan man mixer forskellige genre.

Selvom det er produktionerne, der efterlader det største indtryk, så skal Aloe Blacc også have credit for sin sangstemme og sit flow, for når det, som på cover-versionen af Sam Cooke-klassikeren ‘Long Time Coming’, går op i en højere enhed, så lyder det ganske enkelt fantastisk. Desværre mangler han en del rent tekstmæssigt. Her kunne jeg godt tænke mig lidt mere substans, og ikke så mange klichéer om piger, og hvordan de bevæger sig, for når man høre nummeret ‘Caged Birdsong’ med de politiske undertoner, så bringer det en helt anden intensitet i spil, der klæder ham langt bedre.

Aloe Blacc. 'Shine Through'. Album. Stones Throw/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af