Soul Position

Der har længe været noget stort i støbeskeen med den alternative super-producer RJD2 og rapperen Blueprints fællesprojekt Soul Position. Siden den fine debut-EP ‘Unlimited’, har gruppen fra Columbus i USA holdt det simple beat og den historiefortællende rap i hævd uden at skele til tidens trends og strømninger.

De har dog skelet lidt til musikkens tilstand, som den ser ud i dag. Således er den kommercielle hiphop og stigende glorificering af genrens store stjerner mål for Blueprints skarpe tunge. »I guess this is what happens when rappers look up to thugs and kids look up to rappers,« rapper han tørt på den fremragende ‘Hand-Me-Downs’, der sætter fokus på hiphoppens manglende evne til at tage ansvar, for hvordan unge påvirkes af idolernes voldsfikserede tekster.

‘I’m Free’ er en brændende hengivelse til friheden efter slaveri, hvor RJD2 leverer forrygende hiphop-funk med swingende blæsere og en bidende guitar-sample, ‘Drugs, Sex, Alcohol, Rock-n-Roll’ fortæller historien om vold og menneskelig fordærv, mens 70’er fløjte og forvrængende basgange fyger om ørene, og den nøjsomme ‘No Gimmicks’ er med sine nedtonede trommer og finurlige klokkespil en herlig hyldest til undergrundshiphop.

Hvis man ikke er til ærlig og kompromisløs hiphop, der sværger til genrens klassiske dyder, så kan Soul Positions anden langspiller være svær at sluge. Er man det til gengæld, så er dette udspil et godt bud på næste indkøb. Og et godt bud på årets mest ligefremme og ‘ind til benet’-plade.

Soul Position. 'Things Go Better With RJ and AL'. Album. Rhymesayers/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af