The Raconteurs

Han gør det igen. Rammer plet. Jack White altså. Denne gang i producerstolen og i tæt samarbejde med Brendan Benson om sangskrivningen og med rytmesektionen fra The Greenhornes. Første single og åbningsnummeret ‘Steady, As She Goes’ på debuten ‘Broken Boy Soldier’ var første udslag af en jam session mellem White og Benson. Og med et sådan resultat, kan man sagtens forstå, at de valgte at gennemføre samarbejdet.

Sangen blender Whites skarpe rock’n’roll-lyd med Bensons evner for at skrive omkvæd, der rammer lige plet i sommernerven. Ren festival og bare tæer i sandalerne. Timingen er perfekt med et sådan maj-album. De to sangskrivere griber sikkert om stålet som to lyksalige popsmede og smeder den ene knivskarpe popperle efter den anden. Kåde omkvæd, måneskinssonetter og ‘late-night’ rock’n’roll/blues med frække undertoner som ‘Blue Veins’ og ‘Level’ står i kø for at komme til orde.

Det er dog, når The Raconteurs folder deres mere alternative vinger ud, som på den violindrevne titelsang eller den indierockende ‘Intimate Secretary’, at pladen virkelig letter. Her supplerer White og Bensons stemmer også hinanden på sublim vis i ligevægtig duet, mens tilbageholdte støjende guitarer breder sig ud i soniske lag på lag. Med et sådan debutudspil er det svært at tro på, at der ikke vil komme mere fra The Raconteurs i fremtiden. Så må Meg White pænt vente hjemme, mens Jack er hende og The White Stripes musikalsk utro.

The Raconteurs. 'Broken Boy Soldier'. Album. XL Recordings/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af