The Twilight Singers

Nogle gange bør man måske stille guitaren hen i hjørnet og slukke for mikrofonen, efter at tiden i et velanset og rimeligt succesfuldt rockband er forbi. En sådan skæbne kunne måske tilhøre den amerikanske sanger Greg Dulli, der siden bruddet med det mørke rockband Afghan Wigs er kørt videre i et lettere musikalsk spor med The Twilight Singers. Bandets fjerde album, ‘Powder Burns’, rammer ikke samme dunkle skønhed, som Afghan Wigs evnede, bedst hørt på deres hovedværk ‘Gentlemen’.

New Orleans skabte rammerne omkring indspilningerne af ‘Powder Burns’, kort tid efter orkanen Rita fik udslettet jazzens hjemby, og måske vinden ikke fik pustet kraftigt nok til den amerikanske musik-selvforståelse. I hvert fald er albummet et skrigende eksempel på klassisk, ærke-amerikansk rock, man let fristes til at kalde konservativ.

Greg Dulli og hans orkester af tusmørkesangere har ikke tænkt større musikalske tanker, og der er ikke blevet brændt meget kreativt krudt af. De åbne guitarklange og de buldrende trommer passer som fod i hose til Dullis hæse vokal, bare uden at kunne skjule behovet for en befriende lyd af brændende og eksploderende krudt. Blot et lille big bang i skumringsmørket.

The Twilight Singers. 'Powder Burns'. Album. One Little Indian/Kick.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af