Magtens Korridorer – for stor en mundfuld

En satans stor mundfuld! Det må være en passende betegnelse, når det gælder åbningen af Orange Scene. Og måske var det derfor, at netop Magtens Korridorer i år fik æren af at åbne ballet. I hvertfald er forsanger Johan Olsen som få i den danske rockbranche udstyret med et mundtøj og en kæft så enorm, at han uden mikrofon kan skrige hele Dyrskuepladsen op. Et mundtøj, der samtidig kan smile bredt efter den medvind, Magtens Korridorer har nydt det sidste års tid.

I dag skulle de så bevise, om medvinden var fortjent. Indhyldet i røg gik de københavnske rockwannabes på scenen med en bajer og smøg i kæften. Så var rock’n’roll-stilen ligesom på plads fra start. Og mens introen til ‘Nordhavn Station’ baskede ud over masserne, entrerede Johan Olsen Orange, som en frådende køter, der lige havde lettet benet op af en lygtepæl backstage og nu var klar til angreb.

Men det skulle blive et angreb op ad bakke. Allerede inde i settets andet nummer, ‘Vesterbro’, råbte, skreg og vrælede Olsen ellers, så spyttet sprøjtede og truede med at lægge en dæmper på støvet over den nyåbnede plads. Få timer forinden havde Magtens Korridorer såmænd også åbnet Ringe Festival, men dobbeltbookingen skinnede ikke igennem. I hvertfald var der ingen træthed at spore på scenen.

Det var der til gengæld blandt publikum. Netop fordi Orange bare er så satans stor en mundfuld, nåede begejstringen fra den forreste fanskare aldrig rigtig ud på pladsen, hvad der undervejs også fik bandet til at konstatere, at publikum så noget tørlagte ud i dag.

Hits som ‘Picnic på kastellet’, ‘Lorteparforhold’ og ‘Hestevisen’ fik forudsigeligt nok de fleste til at vrikke med for en kort bemærkning. Især da skuespilleren Nicolas Bro under ‘Picnic…’ gjorde sin entré på scenen for at synge duet med bandet.

Med den afsluttende ‘Morgan’ gik Magtens Korridorer fra Orange. Uden at efterlade den store beruselse blandt publikum. Ikke at Olsen & Co. kunne gøre det meget anderledes. De leverede varen ud fra det materiale, bagkataloget gav dem. Den vare var imidlertid ikke interessant nok til at tage livgreb på Roskildes største scene. Og så er Orange som sagt bare en stor mundfuld for de fleste. Uanset hvor stor en kæft, man ellers er udstyret med…

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af