Spinform

Efter tre års stilhed fra pseudonymet Spinform, og fokus på det mere poporientede Unai, er svenske Erik Möllers klar med sit første album på det danske Hobby Industries label. ‘Bryter Tystnaden’ tager tråden op, hvor forrige album ‘Superstana’ slap, dog endnu mere tilbagelænet og langsom – måske inspireret af for det meste at have været indspilet i et studio på en gammel forladt ødegård i det svenske.

Da Spinform dukkede op første gang var det i kølvandet på drum’n’bass-navnet Four Tet, hvor det lykkedes Spinform at kombinere opklippede trommestil med en mere melodisk og afdæmpet tilgangsvinkel til musikken. På ‘Bryter Tystnadan’ er de opklippede rytmer kun svagt til stede som et lille element i det store stemningsfulde lydbillede, der tegner sig som en varm sensommeraften i et svensk træhus ved en lille sø.

Stilheden bliver brudt af varme toner fra en blød guitar og et gammelt støvet klaver med falske toner, pakket ind mellem bløde puder af flydende keyboard-lyde og krydret med rolige rytmer. Albummet er lo-fi, men absolut meget mere end en lille hobby-udgivelse. Det lyder friskt og tidløs, og det var værd at vente tre år på.

Spinform. 'Bryter Tystnaden'. Album. Hobby Industries/Dotshop.se.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af