The Zutons

The Zutons blev, som så mange andre engelske orkestre, hypet fuldstændig overdrevet, da de smed deres debutalbum på gaden for to år siden. Debuten gav hele fem engelske top 40-singler, 600.000 solgte eksemplarer og en nominering til Mercury Prize. Nu er de tilbage med en opfølger, der mest af alt ligner en skændsel mod rockmusikken.

I modsætning til den beskidte debut har lyden på ‘Tired of Hanging Around’ fået en omgang højglanspolering, der gør musikken alt for pæn. Det er ellers den tidligere Blur-producer Stephen Street, der har givet en hånd med. Noget der kunne ligne en bjørnetjeneste. The Zutons skriver catchy melodier, men resultatet er ret ordinær poprock.

Albummet byder desuden på noget nær de pinligste tekster, jeg kan mindes at have hørt. På ‘It’s the Little Things We Do’ filosoferer David McCabe over hvor uretfærdigt det er at have tømmermænd efter en vild bytur. “And I don’t understand why my brain wants to die”. Det er ikke nemt at give svar herpå, men noget kunne tyde på, at det allerede er sket, for på nummeret ‘Secrets’ falder kæden helt af. Omkvædet lyder som om, det er sakset fra en børnesang. “Secrets are for keeping / And if you tell them / They lose their meaning”. Ahaa!

Selvfølgelig kan det tilgives, at teksterne ikke altid er overdrevet interessante. Men når det hele er bøjet i neon, og der absolut intet er at læse mellem linierne, står det altså for skidt til.

The Zutons. 'Tired of Hanging Around'. Album. Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af