WhoMadeWho

Den danske fjolletreenighed WhoMadeWho driver deres koncept-elektropop ad uprøvede veje og skærer rockbøffen efter eget behag. ‘Green Versions’ er en akustisk afdæmpet version af sidste års overraskende og anbefalelsesværdige debutalbum. Hvor venerne før kunne anes hårdtarbejdende under huden, har trioen Kellberg/Høffding/Barfod nu sat følelseslivet på spil.

De erkender at have set lyset og mødt Neil Young og Nick Drake i skovbrynet. Så fra højniveau segmentdyrkning på Europas dansegulve, er de endt i humørsyge og orkestrerer schlägerne ‘Rose’ og ‘Out of the Door’ nøgne og intensitetsløse med ustemt salonklaver og lidt drøvtygger-country. Konceptlegens afgiftning af originalerne fortsætter i selskab med ‘Got to Be There’, der vover eksperimentet bluegrass og støjdroner, og hvor ophav og afkom er æblet, der falder meget langt fra træet. Med andre ord bør man have hørt forgængeren grundigt, før ‘Green Versions’ overhovedet giver mening.

WhoMadeWho er et band – ikke mindst som et must-see liveshow – der kan få smilet frem på selv den mest kværulante læserbrevsdebattør. Det er en gave, der her desværre ikke forvaltes til sit fulde. Og selvom en god sang, nu bør være en god sang, så behøves det jo ikke bevises ved at udføre lejrbålsritualet på pladens 14 akustiske dogmeerklæringer. Uviljen mod at kreere omkvædshooks var ikke et problem på de grooveorienterede originaler, men udsat for den akustiske fortællegenre tydeliggør det sangstrukturernes åbenlyse mangler.

WhoMadeWho. 'Green Versions'. Album. Gomma/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af