Diverse kunstnere

Fødselsdage er til for at blive fejret. Så da det islandske kunstnerkollektiv og label Kitchen Motors fejrede sig selv og dets fem-års fødselsdag, udsprang ideen om et ‘familiealbum’ med bidrag fra åndsfæller og samarbejdspartnere.

Med næsten udelukkende nyt materiale er compilationen en smagsprøve på, hvordan den prominente islandske familie – bestående af bl.a. Mugison, Múm og Frakkur (Jonsi fra Sigur Rós) – lyder netop nu. Da albummet ydermere er udgivet på det islandske pladeselskab 12 Tónar, som desuden huser mange af kunstnerne, og som netop har åbnet sin første butik i København, kan man jo passende se det som en forsmag den musik, der nu er tilgængelig for pladekøbere i København.

Fyldt med klokkespil, børnekor, orgler og sukkersød nynnen, skvulper beats og melodier frem og tilbage, mens man langsomt bliver fanget ind. Drømmende elektroniske landskaber flyder forbi, mens mange af numrene fungerer som skæve og lune ørehængere, trods deres tyste stemning. Mest bemærkelsesværdige er numre som den 77-årige danskfødte Sigrídur Níelsdóttis’ naivistiske vuggevise ‘Ástarjátning’ og Illi Vill’s ‘Ég sé í hljódum’.

Med aldersvidden, der spænder langt over 50 år, er det imponerende, hvor homogent albummet trods de 21 forskellige bidragsydere forekommer. Nok er der skæringer, der som DJ Musicians bryder med den drømmende stemning og i stedet tilbyder dunkende elektro – men gennemgående er et fælles islæt af ro, varme og legesyge.

Diverse kunstnere. 'Kitchen Motors Family Album'. Album. 12 Tónar.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af