DJ Logic

Turntable-specialisten DJ Logic har prøvet kræfter med de fleste genrer, og han har blandt andet kollaboreret med så prominente navne som Mos Def, Roberta Flack og John Scofield, der repræsenterer tre hvidt forskellige stilarter. Det er da netop også den brede vifte af erfaringer, der er iørefaldende på hans første soloalbum i fire år, hvor han med ikke andet end to pladespillere og en mixer i rygsækken fører lytteren på en musikalsk jordomrejse.

‘Afro Beat’ lever op til sin titel, og fra en tur i verdensmusikken tager DJ Logic lytteren en tur forbi jazzskolen, hvor John Medeski giver lektioner på sit voodoo-orgel. ‘Hope Road’ er krydret med jamaicansk dub, og hvis men er til rå beats, så bringer ‘Something Distant’ elementer af bhangra og grime i spil. Den omfattende rejse bliver guidet af Logics turntablism og udover at fremstå som en glimrende tekniker, så er det hans evne til at lede et band fra positionen bag pladespillerne, der gør albummet til en oplevelse.

Det er et album uden ét nummer, der skiller sig ud som decideret dårligt. Dog er det bare ikke helt det samme at vende tilbage til de få numre, der er for tekniske og fyldt med for mange cuts. Det er nemlig, når DJ Logic bringer pladespilleren i samspil med et liveband, at han beviser, hvorfor så forskellig grene af musikbranchen nyder hans tilstedeværelse.

DJ Logic. 'Zen of Logic'. Album. Ropeadope/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af