James Dean Bradfield

Dyb indånding: Klar, parat, spring.

Det store spring har luret under overfladen længe. Endelig er det lykkedes. James Dean Bradfield har fået fri fra sin arbejdsplads, Manic Street Preachers, og står for første gang på egne ben. 15 år har det såmænd taget, men da den walisiske supergruppe sidste sommer blev parkeret ude på sidesporet, var chancen der endelig.

Åndehullet har givet forsanger James Dean Bradfield mod på at kaste sig ud i sit første soloalbum, og med nye iltforsyninger på ryggen er der pustet liv i ‘The Great Western’. Det nye materiale tager ikke overraskende afsæt i lyden fra netop Manic Street Preachers, men hvor The Manics på det seneste har hængt noget i bremsen, så sprudler Bradfield af fornyet legesyge, løssluppenhed og en basal trang til at udfordre på den poprockede debut.

Glæden over at stå på egne ben bliver desværre også for meget i længden. Melodisk viser Bradfield ingen svaghedstegn, men på produktionssiden er de 11 nye tracks i al for høj grad svøbt ind i overflødige korarrangementer, håndklap, klokkespil, spansk guitar og synthesizers. Den dybe indånding til trods ender Bradfields friske pust desværre langt fra berusende kolbøtter.

James Dean Bradfield. 'The Great Western'. Album. Sony BMG.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af