Amber

Forrige år debuterede trioen Amber med den enkle, sofistikerede og melankolske ‘Putting All the Pieces Together’, der var indfølt sunget og fremragende spillet i en ikke helt traditionel besætning. For i bassist Jan Nissen og trommeslager/vibrafonist Martin Soelmark har Amber ikke blot Danmarks vel nok mest elegante og velklingende rytmegruppe, men også et par dygtige komponister hvis evner er en udtryksrig sangerinde som Biljana Stojkoska absolut værdig.

Opfølgerens grundtone er måske nok det stemningsmættede og suggestive, men byder også på mere fyrige momenter, hvor den gode sangs fremdrift og umiddelbare appel fremstår ganske håndgribelig og som det egentlige formål. Det høres klart i den legesyge og temperamentsfulde ‘Somebody Get Me Out of Here’, den eminente titelsang med vokalhjælp fra Arab Straps Aidan Moffat og ‘Do It Fast’, hvor en næsten danseivrig basgang, himmelstræbende cello, tilbagelænet trommespil og Stojkoskas stemme skaber, hvad der i mine øre er en af årets hidtil bedste danske sange.

Mindre stærkt står atmosfære-drevne og minimalistiske sange som ‘Runaway’ og ‘Ants’. Det lyder her nærmest som om, Amber har udfordret sig selv for lidt og mangler noget modspil eller friske impulser. Måske temperamentet og løssluppenheden burde levnes endnu mere plads og frihed. Det klæder i hvert fald bandet, der igen har lavet et rigtig vellykket album. Jeg har bare sådan på fornemmelsen, at Amber har mere i sig end bare at lave gode plader.

Amber. 'One Minute Love Affair'. Album. Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af