Cut Chemist

Cut Chemist har været vidt omkring i sin lange karriere, og han har prøvet kræfter med de fleste genrer. Fans af mainstream-scenen kender ham fra hans tid i hiphop-kollektivet Jurrassic 5, og dj- og electronica-fans kender ham fra hans samarbejde med Dj Shadow. Hans brede vifte af kollaborationer afspejles på solo-debuten, hvor han har forsøgt at ramme bredt og bringe stort set alle musikalske genrer og elementer i spil.

Det fungerer bare ikke. Han forsøger at nå for meget på for kort tid, og albummet er uden noget egentligt fokuspunkt eller en rød tråd. Det er rigtig ærgerligt for deler man albummet op i enkelte bider, så er der flere numre, som er rigtig gode.

Tag blandt andet ‘Garden’, hvor han med hjælp fra guitar, perkussion, et Astrud Gilberto-sample og enestående cuts, mixer bossanova med hiphop og cementerer sit enorme talent bag et sæt pladespillere. Det efterfølgende nummer hedder ‘Spat’, og her bruger han scratch til at imiterer en telefonsamtale. Rent teknisk er der ikke noget at sige til det, men efter at man lige har drømt sig en tur til Brasilien, så virker dette nummer overflødigt og mere som en stopklods for ens tanker. Desværre følger resten af albummet samme mønster, og som en sinus-kurve svinger den imellem op- og nedture.

Albummet ville have efterladt et langt større indtryk, hvis det i højere grad var eksperimenterende, og hvis han havde lagt mere vægt på de spændende lydcollager, der i glimt bliver vist frem.

Cut Chemist. 'The Audience's Listening'. Album. Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af